Aanvullende verzekering

Een aanvullende verzekering wilt zeggen dat u naast uw basisverzekering nog een extra verzekering afsluit. Aanvullende verzekeringen komen in alle soorten en maten en het is dan ook raadzaam deze bij meerdere verzekeraars te bekijken. Aanvullende verzekeringen hebben als doel om zorg te verzekeren die niet standaard in de basisverzekering is opgenomen. Als u bijvoorbeeld behoefte heeft aan fysiotherapie kunt u hiervoor een aanvullende verzekering afsluiten, aangezien deze door de basisverzekering pas na 20 behandelingen wordt vergoed. Daarnaast zijn er nog een heleboel andere zaken waarbij een aanvullende verzekering zeer handig kan zijn om te hebben.

Acceptatieplicht

Wat u moet weten is dat er geen acceptatieplicht geldt voor de aanvullende verzekering. Deze geldt alleen voor de basisverzekering. Het kan dus goed zijn dat u wordt afgewezen, indien een zorgverzekeraar het niet ziet zitten om u te verzekeren. Zij mogen dit gewoon doen. Dit kan dus iets zijn om bij overstappen rekening mee te houden. Zeg uw huidige aanvullende verzekering dus nooit te vroeg op.

Verschillende verzekeraars mag

Mocht u inderdaad problemen ondervinden tot de acceptatie van de aanvullende verzekering, dan kunt u er ook voor kiezen om deze elders onder te brengen terwijl u uw basisverzekering wel gewoon afsluit bij de verzekeraar die u weigerde voor de aanvullende verzekering. Dit is gewoon toegestaan. Vindt u bijvoorbeeld dat deze verzekeraar de beste zorgverzekering biedt wat betreft het basispakket, dan zou dit dus een oplossing voor u kunnen zijn door uw aanvullende verzekering dan elders onder te brengen.

Verschillen aanvullende verzekering

Zorgverzekeraars stellen zelf hun aanvullende verzekeringen samen. Waar bij de basisverzekering een verplicht pakket wordt samengesteld omdat de regering dit bepaald is dit met een aanvullende verzekering niet aan de orde. U zult dan ook niet zo snel 2 identieke aanvullende verzekeringen aantreffen bij verschillende zorgverzekeraars. Voor de beste aanvullende zorgverzekering bekijkt u er dus het beste meer dan 1 om een goed beeld te krijgen van wat er mogelijk is op dit gebied.

Next post: