Basisverzekering

Een basisverzekering is het basispakket van de zorgverzekering. Voor het geval u het nog niet wist, deze is verplicht als u ouder dan 18 jaar bent. Het woord basispakket zegt het eigenlijk al. Het pakket bestaat uit algemene zorg. Omdat een basisverzekering voor veel mensen te weinig zorg biedt bieden alle zorgverzekeraars ook nog aanvullende verzekeringen aan die u de zorgverzekering geven die u nodig heeft.

Fysiotherapie

Fysiotherapie valt niet onder de zorg die vanuit het basispakket wordt vergoed. Dit houdt dus in dat u voor behandelingen bij een fysiotherpeut zelf moet opdraaien indien u enkel een basisverzekering heeft. Dit verandert echter na een aantal behandelingen. Heeft u namelijk 20 behandelingen bij de fysiotherapeut zelf vergoed, dan zullen de behandelingen die daarop volgen wel onder de basisverzekering vallen.

Advies over afvallen

Als u advies wilt hebben over hoe u het beste van uw overgewicht af kunt komen kunt u niet rekening op een vergoeding. Voorheen werd hier nog voor vergoed, maar tegenwoordig is dieetadvies niet meer iets dat wordt vergoed. In elk geval niet door de basisverzekering. U ziet dus dat er voor verschillende zaken niet vergoed wordt. Wilt u dit toch, dan zult u zich aanvullend moeten verzekeren. Er zit niets anders op. U kunt het natuurlijk ook allemaal zelf betalen.

Eigen risico

Iedereen met een basisverzekering is ook verplicht eigen risico te betalen. Dit houdt in dat u voor bepaalde zorg de eerste kosten zelf op u neemt. Het eigen risico verandert jaarlijks, maar in 2013 staat deze op 350 euro. Is uw eigen risico betaalt, dan zal de basisverzekering de vergoedingen op zich nemen. Let op dat het eigen risico niet voor alle zorg geldt. Er zijn een aantal zaken vrijgesteld van eigen risico waaronder het huisartsbezoek. Weet ook dat u altijd geaccepteerd dient te worden voor een basisverzekering, ongeacht wie u bent. Dat maakt het vinden van de beste zorgverzekering wellicht wat makkelijker.

Previous post:

Next post: