Goedkoopste zorgverzekering

In welke situatie zou u nou op zoek moeten gaan naar de goedkoopste zorgverzekering, want u weet ook wel dat dit absoluut geen garantie is voor de beste zorgverzekering. Als u bepaalde specifieke zorg nodig heeft is het niet altijd even handig om voor de goedkoopste zorgverzekering te kiezen, aangezien de goedkoopste zorgverzekering deze zorg mogelijk niet bevat. Zeker als het hierbij gaat om zorg die niet is meegenomen in het basispakket kunt u dus beter niet voor de goedkoopste zorgverzekering kiezen. Alsnog hoeft een zorgverzekering overigens niet duur te zijn.

Verhoog uw eigen risico

U kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering als u niet veel zorg nodig heeft. Als u geen zorg nodig heeft is dit natuurlijk nog beter. Wat u dan namelijk kunt overwegen om te doen is het verhogen van uw eigen risico. Iedereen heeft een vastgesteld eigen risico, maar u kunt daarnaast ook nog kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Hiermee zorgt u dus zelf voor een nog hoger eigen risico. U geeft dus aan bij uw verzekeraar dat u zelf bereid bent om voor nog meer kosten zelf op te draaien die niet standaard vergoed worden. Een verzekeraar ziet u dan graag komen en zal hierdoor ook een flinke korting kunnen geven op uw premie. Dit kan u makkelijk tot 20 euro per maand schelen. En aangezien u toch geen zorg nodig heeft is dit absoluut niet overstandig om te doen.

Overstappen

Als u de goedkoopste zorgverzekering gevonden heeft en u bent ervan overtuigd dat dit voor u op dit moment de beste keuze is kunt u dus besluiten over te stappen. U kunt dit alleen aan het einde van het kalenderjaar doen en overstappen kost u verder niets.

Previous post:

Next post: