Overstappen gunstig?

Of overstappen van zorgverzekering voor u gunstig is hangt in eerste instantie natuurlijk af van het feit bij welke zorgverzekeraar u nu zit. Als u namelijk tevreden bent over uw zorgverzekering, over de dekking hiervan en daarnaast ook nog eens een lage premie betaalt is er voor u geen reden om over te stappen. Toch is het zo dat de meeste mensen wel degelijk teveel betalen en dat het voor hen dan ook gunstiger is om over te stappen dan om bij hun huidige verzekeraar te blijven. Zeker als u alleen een basisverzekering nodig heeft raden we u altijd aan om over te stappen indien dit als resultaat heeft dat u minder gaat betalen voor uw zorgverzekering.

Overstappen van basisverzekering

Aangezien de zorg in de basisverzekering overal hetzelfde is kan overstappen van basisverzekering geen kwaad en weet u in principe dus gewoon welke zorg u ervoor terug krijgt bij een overstap. Als u nu echter vrije zorgkeuze heeft en u wilt dit bij uw volgende verzekeraar weer hebben, dan zou u daar op kunnen letten. Voor de rest is de basisverzekering niks extra’s en dus kunt u gewoon kiezen voor een verzekeraar met een lage premie. Is dit dan ook direct de beste zorgverzekering? In principe dus wel, want de basisverzekering is overal hetzelfde.

Overstappen van aanvullende verzekering

In het geval u nu een aanvullende verzekering heeft kan overstappen net een iets ander verhaal zijn. Alhoewel het nog een goede beslissing kan zijn om over te stappen hoeft dit nu niet direct de beste optie te zijn. Aanvullende verzekeringen zijn er per verzekeraar namelijk wel anders uit. Daarnaast hoeft een nieuwe verzekeraar u voor de aanvullende verzekering niet te accepteren. Dat kan dus een nadeel zijn. Zeg daarom nooit uw zorgverzekering op voordat bevestigd is dat u bent geaccepteerd. Om de beste aanvullende verzekering te vinden is vergelijken zeker verstandig. De ene aanvullende verzekering is de andere namelijk niet.

Previous post: